Inge van Olst

Over Inge

Inge van Olst

Welkom op mijn website. Leuk dat je geinteresseerd bent in wat ik doe en wie ik ben.

Toen ik jong was, was ik al geinteresseerd in muziek en kunst en ik vond het leuk om creatief bezig te zijn en mensen te vermaken. Vanaf mijn 9e maakte ik foto's met de pentax van mijn vader en op mijn 12e (groep 8) mocht ik mijn eerste afdruk in een donkere kamer maken. Ik ben een echte beelddenker. Mijn kast staat vol fotoboeken van andere fotografen, tijdschriften, kookboeken en woon-/interieurboeken die ik niet gelezen heb, maar waarin ik eindeloos foto's kan bekijken. Gewoon om te genieten of om inspiratie op te doen (zoals  compositie, houding, kleurtoon of de lichtinval). Verder vind ik het heerlijk om mijn huis gezellig te maken, te decoreren, koffie of een wijntje te drinken met mijn vrienden, te wandelen én te genieten van het buitenleven.

In 2005 heb ik besloten om mijn vaste baan in loondienst op te zeggen, naar de fotovakschool te gaan en van mijn hobby mijn beroep te maken. Alle ervaring die ik in loondienst heb opgedaan, kan ik goed gebruiken bij het zelfstandig ondernemer zijn. Sinds 2009 ben ik de gelukkige fotograaf die beschikt over een eigen fotostudio. De combinatie van studiofotografie en (portret)fotografie op locatie maakt mijn werk afwisselend.  

Wat fotowerk betreft ligt mijn passie zowel bij portretfotografie als interieurfotografie en productfotografie. 
Voor interieurfotografie of productfotografie vind ik het geweldig om samen met een styliste te werken aan een mooi beeld. We vullen elkaar aan. Het lijkt zo eenvoudig, maar we streven naar perfectie, wat betekent dat we voor een uitgebreide product design foto op locatie (waarbij alles in scene gezet moet worden) soms wel een halve dag bezig zijn tot we echt tevreden zijn over de compositie, kleur en het juiste licht.

Portretfotografie is een boeiende, maar ook een van de moeilijkste takken van fotografie. Ik heb niet alleen te maken met mijn eigen ideeën en wensen, maar ook met de verwachtingen van diegene die je op de foto zet, de verschillende (niet perfecte) gezichten, uitdrukkingen, uitstralingen, etc en de mening van diens partner en familie. Ik vind het niet alleen belangrijk dat iemand zichzelf herkent op de foto, maar ook dat hij er blij van wordt. Juist gebruik van licht is hierbij essentieel. Ondertussen heb ik jarenlange ervaring opgedaan in hoe mensen zijn, hoe ze voor de camera zijn, hoe licht en techniek gebruikt kunnen worden om het gezicht verschillende uitstralingen en vormen te geven en wat de invloed is van kleding en kleur. Ik stel mensen op hun gemak en ik geef aandacht en advies tijdens de fotoshoot. 

Ik word blij als ik voor andere zelfstandige ondernemers en bedrijven fotoreportages mag verzorgen die bestaan uit verschillende foto's, die ze voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. Pure fotografie, foto's met een beeldverhaal, foto's die een verhaal vertellen. Foto's van mensen met een passie, die gaan voor hun bedrijf, ieder met zijn eigen verhaal. 
Mag ik de volgende foto van jou maken?
Graag tot ziens!