full-time fotograaf, gedreven, energiek, eerlijk, lief, spontaan, attent, (links)handig, regelneef en gezelligheidsmens.

 

Inge van Olst

Welkom op mijn website, leuk dat je interesse hebt in wie ik ben en wat ik doe.

Ik ben Inge van Olst, full-time fotograaf, gedreven, energiek, eerlijk, lief, spontaan, attent, (links)handig, regelneef en gezelligheidsmens.

Mensen die mij kennen zeggen dat ik een fotograaf ben in hart en nieren. Sinds ik me kan herinneren maak ik al foto's. Ik zie altijd iets waar ik de schoonheid van zie. Alledaagse dingen, mooie plekken, mooie gezichten, die ik wil vastleggen. Ook als ik 'vrij' of met vakantie ben, ben ik met fotografie en mijn bedrijf bezig.

Workshops

In januari 2006 ben ik gestart met Clicking Images. Na 20 jaar in loondienst heb ik mijn betaalde baan verruild voor een opleiding aan de FotoVakschool. Ik begon als een van de eersten in Nederland met het geven van workshops en cursussen fotografie. Ik maakte het lesmateriaal zelf en bedacht nieuwe cursussen als andere fotografen en de volksuniversiteit hetzelfde gingen doen. Zonder dat ik er zelf erg in had, heb ik hierdoor een enorm groot netwerk opgebouwd, waaruit ik steeds meer fotoopdrachten kreeg en waaraan ik nog steeds leuke contacten heb overgehouden. Nu verzorg ik voornamelijk workshops fotografie op aanvraag voor ondernemers of groepen.

Fotografie

Sinds 2009 beschik ik over mijn eigen fotostudio en kan ik voor jou zowel fotowerk op locatie als in de fotostudio verzorgen. De ene dag ben ik op locatie bezig met een zakelijk portret voor een advertentie, de volgende dag maak ik in mijn fotostudio profielfoto's voor sociale media of een uitgebreide reportage voor een website, of ben ik op pad met een styliste om mooi beeldmateriaal van producten voor een brochure te maken. De afwisseling hierin vind ik super leuk. Maar ook het totaalplaatje: als ik op locatie ben om jouw mensen in beeld te brengen, kan ik meteen het interieur of proces meenemen.

Vertrouwen, ervaring en aandacht

Met jarenlange ervaring, kennis van licht en techniek en aandacht voor detail, ga ik nog steeds voor de puurheid van de mensen. Iedereen is mooi op zijn eigen manier en ik leg dit graag vast. Ondanks dat portretfotografie, waarbij mensen in de camera kijken, een van de moeilijkste takken van fotografie is, vind ik dat juist een uitdaging. Mensen zijn interessant, hoe ze doen, hoe ze zijn, hoe ze naar zichzelf kijken en over zich zelf denken in deze huidige samenleving met sociale media, etc. Mensen zeggen over mij dat ze bij mij tot rust komen en zichzelf kunnen zijn. Ik geef al mijn klanten alle aandacht die ze nodig hebben en ik geef eerlijk advies, waardoor ze vertrouwen in me hebben. Dat is de basis van een mooie en goede foto.

Bijscholing

Na de FotoVakschool heb ik zelf ook diverse workshops fotografie bij bekende fotografen gevolgd: o.a. Govert de Roos (portretfotografie), Leo Veger (portretfotografie), Andrew Valkenburg ( Koninklijke Academie Beeldende Kunsten (studiofotografie), Jan Vermeer (wildlifefotografie), Johan van der Wiele (nachtfotografie), LouLou Beavers (macrofotografie)Sonja van Driel (bruidsfotografie), Michiel Meijer (creatief flitsen), Filmen met je DSRL - Beeldcentrum, workshop straatfotografie, Verder heb ik cursussen gevolgd: Lichaamstaal - Voelstreem, Gelaatkunde - VU, Introductie NLP - VU, Introductie Enneagram Willam Jan vd Wetering, en diverse masterclasses bijgewoond van o.a. Jan van Setten, Jochem Kleijn, Victor Bonke via Regio Business Brabant.


agfa en ABBA

 

Hoe het allemaal begon...

Op mijn 9e maakte ik de eerste foto's met de agfa camera van mijn vader. De camera die ik volgens mij later ook mee mocht nemen naar het concert van ABBA. Hoe gaaf was dat! In de 6e klas van de lagere school mocht ik mijn eerste afdruk in een donkere kamer maken. Hoe bijzonder is dat!