Prijslijst

Informatie en prijzen

Zakelijke Portretfotografie

Zakelijk Portret - Redactioneel Portret

Zakelijk Portret - Redactioneel Portret

Zakelijke, dynamische portretfoto's voor je website, zakelijke sociale media, visitekaarjes of drukwerk (bij een advertentie of artikel in vakblad, flyers, etc). Ze laten zien wie je bent en wat je doet.
Een zakelijk portret kan zowel in de studio als op een door jou gekozen locatie gemaakt worden. De sfeer en uitstraling past bij je bedrijf.


Prijslijst Zakelijke portret

1 Portretfoto of Profielfoto € 75,00
- belichting en kleur achtergrond is in overleg
- fotosessie van 30 minuten, er worden meerdere opnames gemaakt waaruit u mag kiezen
- prijs is inclusief tijd voor het uitwerken
- levering: fotobestand wordt in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor digitale sociale media
- extra uitgewerkte en geleverde fotobestanden € 35,00 per bestand
- fotobestanden in hoge resolutie tbv drukwerk € 85,00 per bestand
- visagie (op aanvraag) €30,00 per persoon.

Prijslijst Redactioneel portret ten behoeve van publicatie

Fotoshoot in fotostudio of bij u op locatie, 1 uur, € 175,00
Prijs is inclusief tijd voor het uitwerken en inclusief gebruiksrechten voor drukwerk volgens levering
Levering: 2 a 3 geselecteerde fotobestanden worden in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor je website en digitale sociale media, daarnaast wordt 1 fotobestand in hoge resolutie geleverd om te gebruiken voor drukwerk.

Prijslijst Zakelijk portret - 2 of 3 personen + groepsfoto

Uitgebreide fotoshoot inclusief kledingwissel en verschillende achtergronden halve dag €450,00
- in fotostudio of bij u op locatie - prijs is inclusief tijd voor het uitwerken en inclusief gebruiksrechten zie levering
- levering: alle geselecteerde fotobestanden worden in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor website en digitale sociale media, daarnaast worden 2 fotobestanden naar keuze in hoge resolutie geleverd om te gebruiken voor drukwerk.

Prijslijst Zakelijk portret - Groepsfoto

Groepsfoto in fotostudio of op locatie € 150,00
- prijs is inclusief de tijd voor het uitwerken
- in fotostudio max 5 personen
- de groepsfoto wordt in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor website en digitale sociale media
- de groepsfoto kan in hoge resolutie geleverd worden om te gebruiken voor drukwerk. Hiervoor wordt € 85,00 per bestand in rekening gebracht, waarna u het fotobestand in hoge resolutie onbeperkt mag gebruiken.


Prijzen fotoreportages zijn inclusief uitwerktijd en levering bestanden in lage resolutie (webformaat), geschikt voor print in formaat 5x5/8cm.
Er worden een aantal verschillende opnamens gemaakt, waaruit we samen een keuze maken.
U kunt varieren met kleding en in de studio kiezen uit verschillende achtergronden.
Op locatie kunnen we verschillende invalshoeken/plekken kiezen.

Bedrijfsreportages

Bedrijfsreportages - story telling van uw bedrijf

Bedrijfsreportages - story telling van uw bedrijf

Story telling van uw bedrijf: met verschillende foto's van jouw team, dienst, product, het bedrijf, sfeer, uitstraling, etc. (portretfoto's, bedrijfsproces, interieur, exterieur, details, overzicht). Met mooi professioneel digitaal beeldmateriaal voor uw website, brochure, nieuwsbrief of voor bij een advertentie in een dagblad/vakblad maakt u verschil!!


Prijslijst - Bedrijfsreportage - Storytelling van je bedrijf

Fotoreportage per uur: € 125,00
Fotoreportage halve dag: € 450,00
Fotoreportage hele dag: € 790,00
Prijzen zijn inclusief de tijd voor het uitwerken van de geselecteerde fotobestanden. Fotobestanden worden in lage resolutie geleverd om te gebruiken voor sociale media, website, niewsbrief, of andere digitale media.

Gebruiksrecht

Alle geselecteerde fotobestanden worden zonder extra kosten geleverd in lage resolutie om te gebruiken voor digitale media (website, digitale nieuwsbrieven, sociale media, etc)

Voor drukwerk worden fotobestanden in hoge resolutie geleverd. De kosten hiervoor zijn € 85,00 per bestand en € 300,00 bij 4 of meer bestanden.
Dit is een eenmalig bedrag, waarna geleverde fotobestanden onbeperkt gebruikt mogen worden, voor alle media naar wens. Denk hierbij aan foto's voor flyers of brochures of bij een artikel of advertentie in een magazine, vakblad of dagblad.

Auteursrecht is van Clicking Images, zie copyright*. Dit betekent dat de fotobestanden niet bewerkt mogen worden, niet voor andere bedrijven gebruikt mogen worden en dat bij elke publicatie de naam van de fotograaf vermeld moet worden. Indien naamsvermelding ontbreekt, worden de gebruiksrechten nagecalculeerd op basis van plaatsingsgrootte en oplage aantallen.


Redactionele Portretten

Product design fotografie

Product design fotografie


Prijzen - productfotografie

Prijslijst Product Design Fotografie

De prijs voor een product design foto is afhankelijk van het type product, de locatie waar de foto gemaakt wordt en het doel waarvoor de foto gemaakt wordt. Voorbeelden: - Foto's van bewerkelijke grote producten (2 uur of langer per foto in samenwerking met een styliste) plus levering bestanden in hoge resolutie voor drukwerk: € 150,00 per uur inclusief afkoop onbeperkte gebruiksrechten.
- Foto's op locatie van grote producten (ong 1 uur per foto) plus levering fotobestanden in hoge resolutie voor drukwerk: € 150,00 per productfoto inclusief afkoop onbeperkte gebruiksrechten.
- Foto's van bewerkelijke producten in de studio met levering fotobestand in lage resolutie tbv website of webshop € 50,00 per productfoto.
- Foto's van niet bewerkelijke producten in de studio met levering fotobestand in lage resolutie tbv website of webshop € 35,00 per productfoto.

Gebruiksrechten en AuteursrechtenMet het gebruiksrecht ontvangt opdrachtgever het recht om het geleverde fotobestand te gebruiken voor drukwerk/publicatiedoeleinden in verschillende media. Hiervoor wordt een eenmalige vergoeding in rekening gebracht, waarmee opdrachtgever geleverde fotobestanden in hoge resolutie onbeperkt mag gebruiken.
Clicking Images rekent geen extra kosten op basis van oplageaantallen en grootte van het bestand, ten zij naamsvermelding fotograaf bij drukwerk ontbreekt.

N.B. Auteursrecht blijft van Clicking Images, fotobewerking van geleverde bestanden na levering is niet toegestaan en naamsvermelding fotograaf is bij publicatie altijd verplicht (bij de foto, in de koptekst, of in de colofon).


Profielfoto's Sociale Media

Profielfoto's LinkedIn en andere Sociale Media

Profielfoto's LinkedIn en andere Sociale Media

Op een mooie profielfoto laat je zien wie je bent. Voor elke profielfoto heb ik aandacht voor jou, je houding, uitstraling en kleding. De achtergrond wordt daarop aangepast.

De medewerkers worden betrokken bij de selectie van hun foto en ze mogen hun eigen foto gebruiken voor hun eigen sociale media. In overleg wordt de uitsnede gekozen: head-shot, borstbeeld of half-totaal.


Profielfoto sociale media

Profielfoto/portretfoto € 75,00.
Profielfoto/portretfoto inclusief visagie: € 125,00.
- 2e persoon € 35,00 resp €65,00.
- vanaf 12 personen geldt halve of hele dagtarief (zonder visagie)

Datum, opstelling en achtergrond in overleg.
Fotoshoot 30 min
Prijzen zijn inclusief de tijd voor het uitwerken.
Fotobestanden worden in lage resolutie geleverd

Profielfotodag = voordeeldag

1 keer per 6/8 weken is er een speciale profielfotodag in de fotostudio, waarop de lichtopstelling en achtergrond voor iedereen hetzelfde is (wit). Omdat de fotoshoots op die dag achter elkaar gepland kunnen worden, kunnen wij een speciale prijs aanbieden van € 50,00 per persoon en visagie (optioneel) € 20,00.

NB: Indien je meer tijd en rust nodig hebt voor de fotoshoot, omdat je het bijvoorbeeld niet fijn vindt om op de foto te gaan en er meteen na jou een volgende klant komt of omdat je liever een paar verschillende foto's wilt met eventueel een andere achtergrond, maak dan een afspraak voor op een andere dag.

Profielfoto's - 10 of meer personen

Profielfoto's van alle medewerkers voor op de website, onderaan de mails, intranet en evt visitekaartjes. Iedere medewerker mag zijn eigen foto gebruiken voor eigen sociale media.

- tot 25 personen op locatie, halve dag, € 450,00.
- 25 tot 60 personen op locatie, 1 dag, is € 790,00.

Deze prijzen zijn inclusief de tijd die nodig is voor het uitwerken van de fotobestanden.
De geselecteerde fotobestanden worden 1:1, in lage resolutie geleverd en in middelhoge resolutie voor drukwerk in kleine afmeting 5x5cm.


Bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW en gelden voor reportages in de studio.
* Profielfoto-voordeeldag: Gelden voordelige tarieven ook voor de visagie en de achtergrond is altijd wit.
Er worden een aantal foto's genomen waaruit de mooiste wordt geselecteerd (gezamenlijk). 2e en volgende fotobestand € 35,00 per bestand.

 Eventfotografie

Eventfotografie - reportage van uw bedrijfsfeest, evenement, symposium of klantendag.

Eventfotografie - reportage van uw bedrijfsfeest, evenement, symposium of klantendag.

Reportage, sfeerimpressie, verslaglegging van het evenement of van de dag. Prijs gaat per uur, per halve dag of per dag.


Prijzen Evenfotografie

Eventfotografie - reportage van uw evenement, symposium, klantendag, bedrijfsfeest, etc.

- Uurtarief € 125,00
- Halve dag € 450,00
- Hele dag € 790,00
Genoemde prijzen zijn inclusief tijd die nodig is om alle fotobestanden uit te werken. Alle geselecteerde fotobestanden worden in lage resolutie geleverd en mogen gebruikt worden voor digitale sociale media (zoals website, digitale nieuwsbrieven, intranet, twitter, blogs, etc).

- Een CD of USB-stick met alle fotobestanden in middelhoge resolutie die gebruikt mogen worden voor drukwerk tot A5 € 100,00.
- Een CD of USB-stick met alle fotobestanden in hoge resolutie om te gebruiken voor drukwerk A4 of groter: € 85,00 per bestand en vanaf 4 bestanden € 300,00.

Prijzen zijn exclusief btw en reiskosten.

Gebruiksrecht

Met het gebruiksrecht ontvangt opdractgever het recht om geleverde fotobestanden onbeperkt te gebruiken voor publicatiedoeleinden in diverse media. Na ontvangst van betaling worden de bestanden in middelhoge of hoge resolutie geleverd. Clicking Images rekent geen extra kosten voor oplage aantallen of betandsgrootte.

Het auteursrecht blijft altijd bij Clicking Images, dus geleverde fotobestanden mogen la levering niet bewerkt worden en naamsvermelding fotograaf is bij iedere publicatie in printvorm verplicht!

Het gebruiksrecht wordt altijd verleend aan opdrachtgever en mag niet worden doorgegeven aan derden.  Particulier portret

Particulier portret

Particulier portret

De meeste mensen willen zichzelf alleen maar lachend op de foto terugzien. Ik vind foto's boeiender als er een oprechte uitdrukking is te zien, waarvan vrienden of familie zeggen 'zo is hij' of 'zo kijkt zij altijd'. Die uitdrukking komt vanzelf als je je op je gemak voelt. Daarvoor neem ik de tijd.

Op al mijn foto's (een enkele daargelaten) kijken de portretten in de lens. Hierdoor krijgt het model contact met de kijker. Ik probeer daarbij een bepaald gevoel naar boven te brengen, waardoor je aandachtiger naar de foto gaat kijken.

In de studio kunnen we verschillende achtergronden gebruiken. Door een egale achtergrond komt de persoon los van de achtergrond, waardoor alle aandacht naar de persoon en de gezichtsuitdrukking gaat.
Bij elke foto is aandacht besteed aan houding, kleding en kleur.

Prijslijst Particulier Portret

1 persoon:
Profielfoto voor LinkedIn of sollicitatie € 75,00 (2e bestand € 35,00)
Fotoshoot verschillende foto's, zelfde achtergrond zonder kledingwissel € 99,00
Fotoshoot met kleding wissel, verschillende opstellingen en/of achtergronden € 175,00

2 personen:
Profielfoto's 2 voor linkedIn of sollicatie € 50,00 per persoon
Groepsfoto € 150,00
Fotoshoot met verschillende opstellingen en/of achtergronden € 175,00

2e en volgende persoon t.b.v. een serie* € 50,00 pp

3, 4 of 5 personen:
Groepsfoto € 150,00
Uitgebreide fotoshoot met verschillende opstellingen en/of achtergronden € 250,00

6 of meer personen:
Groepsfoto € 175,00 in overleg in studio of op locatie
Uitgebreide fotoshoot met verschillende opstellingen en/of achtergronden € 395,00

Fotoproducten en levering

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW
Genoemde prijzen zijn inclusief:
- de tijd om de geselecteerde fotobestanden uit te werken.
- gratis print op fotopapier in formaat 30x40cm t.w.v. € 25,00.
- levering geselecteerde fotobestanden in lage resolutie 150 ppi voor gebruik op digitale sociale media en eventueel voor afdrukken op fotopapier in formaat maximaal 13x18cm.

Diverse fotoproducten leverbaar: foto op canvas, aluminium, ixxi, acryl, dibond, etc.
Prijzen op aanvraag.

Foto's mogen niet verder bewerkt of uitgesneden worden.* Bijvoorbeeld twee of meer individuele portretfoto's van de kinderen die als serie bij elkaar moeten passen.

Prijzen zijn ex btw, inclusief uitwerktijd en levering van 3 a 4 geselecteerde digitale bestanden in lage resolutie 72 ppi en print op fotopapier 30x40cm.
Reiskosten € 0,30/km. Indien de heen- of terugreis meer bedraagt dan 1 uur (retour minimaal twee uur), wordt een uur reistijd in rekening gebracht.

Op alle opdrachten zijn de voorwaarden van de Fotograferen Federatie en de richtprijzen van de Nederlandse Vakfotografen van toepassing.


 

WORKSHOP FOTOGRAFIE

Wilt u zelf het fotomateriaal voor uw bedrijf verzorgen, maar weet u niet hoe dit moet? Dan kunt u bij Clicking Images een workshop fotografie volgen. Informatie hierover vindt u op tabblad workshops, fotografie, workshops fotografie voor bedrijven.


Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw 21%, inclusief digitale uitwerking en levering van geselecteerde digitale fotobestanden in lage resolutie (72ppi) .
Alle geleverde bestanden mogen gebruikt worden voor de website of voor social media van de opdrachtgever.
Reiskosten € 0,30/km. Indien de heen- of terugreis meer bedraagt dan 1 uur (retour minimaal twee uur), wordt een uur reistijd in rekening gebracht.

Op alle opdrachten zijn de voorwaarden van de Fotograferen Federatie en de richtprijzen van de Nederlandse Vakfotografen van toepassing.
Duplicatie en publicatie van geleverde fotobestanden is enkel toegestaan met toestemming fotograaf en nadat hiervoor gebruiksrechten zijn betaald.
Bij publicatie van geleverde bestanden in printversie is te allen tijde naamsvermelding fotograaf verplicht!
Zie verder ook de voorwaarden.